Anneler Günü vesilesiyle çiçek alın ve gönderin! - Konya Çiçekçi Rehberi
NEW
Yeni..

8 Mart 2015

Anneler Günü vesilesiyle çiçek alın ve gönderin!

Anneler Günü ne zaman, Anneler günü hangi tarihte kutlanıyor?

"Anneler Günü" tüm dünyada farklı tarihlerde kutlanan özel bir gündür. Her yıl mayıs ayının 2. pazar günü anneler günüdür.

2015 anneler günü tarihi hangi güne denk geliyor, anneler günü ne zaman kutlanmaya başladı, anneler günü hediyesi çiçekleri, anneler günü ne zaman kutlanır?

Bu yıl "Anneler Günü 2015 10 Mayıs Pazar" Türkiye’de ilk anneler günü ne zaman kutlanmıştır?

Anneye çiçek internetten çiçek gönderimi bugün anneler günü hediyesi çiçek göndermek çiçek siparişi vermek için tıklayınız


Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü “Anneler Günü” olarak kutlanmaktadır. Dünya'daki ilk anneler günü 1872 yılında kutlanmıştır.

 1907'de Amerika'nın Philadelphia eyaletinden Anna Jarvis, annesinin ölüm yıl dönümü olan mayıs ayının ikinci pazarının “Anneler Günü” olarak kutlanması için bir kampanya başlattı. Amerikan Kongresi 1914’te bu günü tatil ilan ederek, tüm dünyada bir geleneğin başlamasını sağladı.

çiçek çeşitleri yapay çiçekler, her çeşit cablı çiçek siparişi acil özel gün çiçekleri yollamak için tıklayınız

Türkiye’de ise 5 Mayıs 1955’te, Türk Kadınlar Birliğinin girişimiyle, her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününün “Anneler Günü” olarak kutlanmasına karar verildi. 1955 yılında, yılın annesi "Nene Hatun" seçilmişdir.

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla bu çok özel "Anneler Günü" vesilesiyle annenize, eşinize, kız kardeşinize, kızınıza, sevgilinize ve tüm bayanlara çiçek almayı ve çiçek göndermeyi sakın unutmayınız!

2015 yılı 'Anneler Günü'nüz kutlu olsun....

Mutlulukları Paylaş

Add your opinion
Disqus comments
Firmalar
Çiçekçiler Sitesi
Tamam