İlkbahar ekinoksu renkli çiçekli Doodle oldu! - Konya Çiçekçi Rehberi
NEW
Yeni..

21 Mart 2015

İlkbahar ekinoksu renkli çiçekli Doodle oldu!

21 Mart İlkbahar Ekinoksu Doodle oldu!

Google arama motoru İlkbahar Ekinoksu'nu unutmadı ve bugün doodle özel logosu yaptı. Google'ın hazırladığı ekinoks doodle'ı hareketli çiçeklerden oluştu.

Ekinoks, gün dönümü ilkbaharın habercisi ve sıcakların artması şeklinde yorumlanır. Ekinoks tarihlerinde, gündüz ile gece süreleri eşit hale gelir. İlkbahar ekinoksu kışın bittiğini, baharın geri gelişini, doğanın canlanışını haber verir. Ekinoks, yılda iki kez tekrarlanır.

Google ilkbahar ekinoksu ile ilgili bir doodle hazırladı

Güncel Haberleri İlkbahar Ekinoksu doodle oldu!

Dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde Ekinoks ile Nevruz baharın gelişi çeşitli şekillerde kutlanır. Nevruz, baharın ilk günüdür ve bu gün kuzey yarım kürede bahar ekinoksunun (gün tün eşitliği) oluştuğu gündür.

Baharın ilk günü olarak kabul edilen Nevruz, kuzey yarımkürede bahar ekinoksu yani gece ile gündüzün eşit olduğu günde kutlanır. 21 Mart’ta kuzey ve güney yarım kürede güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90 derecelik bir açıyla düşer. Bu tarihte güney yarım kürede sonbahar, kuzey yarım kürede ise ilkbahar başlar.

Kuzey Yarıküre'de yaklaşık olarak 21 Mart İlkbahar Ekinoksu – 23 Eylül Sonbahar Ekinoksu'dur.

Güney Yarıküre'de yaklaşık olarak 21 Mart Sonbahar Ekinoksu – 23 Eylül İlkbahar Ekinoksu'dur.

Yeni yıl, doğanın uyanışı ya da bahar bayramı olarak bilinen Nevruz, aslında çok uzun yıllardır kutlanan ve hemen hemen her toplum için önemli bir bayram. Türkiye’de 1995 yılına kadar bir gelenek olarak görülen "Nevruz", bu yıldan itibaren ise resmi bayram olarak kabul edildi.

Mutlulukları Paylaş

Add your opinion
Disqus comments
Firmalar
Çiçekçiler Sitesi
Tamam